Alles wat je moet weten over de nieuwe Apple producten 2024

Nieuwste Apple producten 2024

Alles wat je moet weten over de nieuwste Apple producten 2024

Op maandag 9 september was er een Apple event met de aankondigingen van de nieuwste Apple producten 2024. Zo kunnen we de nieuwe iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max verwachten. Ook komen er nieuwe AirPods op de markt, namelijk de AirPods 4, en kunnen we ons verheugen op de Apple Watch series 10. De nieuwe producten zijn ‘designed to make every day something to celebrate’. 

De nieuwe producten worden gereleased op 20 september 2024 en zijn nu al te pre-orderen bij o.a. Apple Store, MediaMarkt, Coolblue, Odido en Vodafone.

Wat is het Apple event 2024?

Apple is een vooruitstrevend merk dat elk jaar weer nieuwe updates en producten op de markt brengt. Voorafgaand aan de lanceringen organiseert Apple altijd een event waarin ze de nieuwste producten aankondigen. Er is geen vaste datum waarop deze Apple events plaatsvinden, maar als we kijken naar voorgaande events zien we dat ze meestal in juni en september zijn. Dit event vindt altijd plaats in Apple Park in Californië en is altijd via een livestream te volgen. Zo ook afgelopen maandag 9 september tijdens het Apple event genaamd ‘Glowtime’. 

Welke nieuwe Apple producten zijn er aangekondigd?

Zoals eerder aangegeven zijn de nieuwe iPhone 16-reeks, de Apple Watch Series 10 en de Apple AirPods 4 aangekondigd. Verder kun je de Apple Watch Ultra 2 en de AirPods Max binnenkort in nieuwe kleuren aanschaffen. En krijgt de Apple AirPods Pro 2 ergens deze herfst nieuwe updates betreft gezondheid voor het gehoor. Bovenal kondigden ze de nieuwste software genaamd ‘Apple Intelligence’ aan. We gaan hieronder graag dieper in op deze nieuwe aankondigingen.

Apple iPhone 16 (Plus)

Elk jaar komt Apple met een nieuwe iPhone reeks, zo ook dit jaar; de verwachte iPhone 16. Dit is de eerste iPhone die gemaakt is voor Apple Intelligence. Dit houdt in dat dit systeem je  o.a. helpt met je productiviteit, beeldbewerking en jezelf uiten. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen emojis maken, nieuw beeld creëren dat gebaseerd is op jouw omschrijving en op een nieuwe manier je eigen foto’s en video’s bewerken. Verder is er ook een focus gelegd op het verbeteren van de privacy. Als laatste heeft de nieuwe iPhone een nóg betere camera, namelijk de 48 MP Fusion-camera (met handige camera regelaar), een A18 Pro chip en een nóg langere batterijduur ten opzichte van zijn voorgangers.

De Apple iPhone 16 en iPhone 16 Plus zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, roze, ultramarijn en blauwgroen, met de keuze in 128 GB, 256 GB en 512 GB geheugencapaciteit. En hij is te bestellen vanaf €969,- en €1119,- voor de Plus.

Apple iPhone 16 Pro (Max)

Zoals met elke nieuwe iPhone reeks worden er ook een Pro en Pro Max variant uitgebracht. De iPhone 16 Pro en Pro Max zijn gemaakt van titanium, waardoor het een enorm stevig design is. Daarbij is de Pro 6,3 inch en de Pro Max 6,9 inch (het grootste iPhone display tot nu toe). Verder heeft hij een 4K Dolby Vision met 120 bps, door de 48 MP Fusion-camera en een verbeterde 48 MP ultragroothoekcamera. Hierdoor maak jij bizar scherpe video’s en gedetailleerde foto’s. En waar je met de batterijduur van de iPhone 16 tot 22 uur video’s kan kijken, kun je dit met de Pro tot 27 uur en met de Pro Max tot maar liefst 33 uur. Kortom, de Pro en Pro Max zijn nóg beter, groter, sterker en uitgebreider t.o.v. de iPhone 16 (Plus).

De Apple iPhone 16 Pro en Pro Max zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, desert en natural titanium, met de keuze uit 128 GB (enkel de Pro), 256 GB, 512 GB én 1 TB geheugencapaciteit. De iPhone 16 Pro is te verkrijgen vanaf 1229,- en de iPhone Pro Max vanaf 1479,-.

Apple Watch Series 10

De nieuwe Apple Watch Series 10 is de dunste Apple Watch tot nu toe en heeft daarbij het grootste display ooit. Verder kun je met deze nieuwe Apple Watch waardevolle gezondheids inzichten verkrijgen met o.a. nieuwe slaapapneu notificaties, zijn er nieuwe diepte en watertemperatuur sensoren voor watersporten en zijn er nieuwe manier om je fitness beleving te fine-tunen. Ook is de Apple Watch 10 de snelst oplaadbare watch tot nu toe, waarbij je in 30 minuten maar liefst 80% van je batterij kunt opladen. Als laatste kun je nu ook bellen, berichten sturen en muziek luisteren zonder dat je iPhone in de buurt is, dit d.m.v. een mobiele dataverbinding.

De Apple Watch Series 10 is verkrijgbaar in de materialen aluminium en titanium, in de grootte 42 mm en 46 mm, in de kleuren Jet Black, Rose Gold en Zilver. Voor je bandje kun je kiezen uit de materialen rubber, textiel en stainless steel. De Apple Watch 10 is verkrijgbaar vanaf €449,-.

Apple AirPods 4

Last but not least, de Apple AirPods 4! Ze zijn verkrijgbaar in twee modellen: een met en een zonder noice cancelling. Hiervoor was het nog niet mogelijk om met dit open-ear design te kunnen kiezen voor noice cancelling. Verder is dit design vernieuwd en zitten de oortjes nu nóg comfortabeler, sluiten ze beter aan en kun je genieten van een nóg betere geluidskwaliteit. Ook hebben ze de kwaliteit van de microfoon verbeterd, waardoor je beter verstaanbaar bent tijdens het bellen met de AirPods in. Als laatste kun je met deze nieuwe AirPods 4 tot 30 uur luisteren met de case, tot 5 uur luisteren met de oortjes (zonder tussendoor op te laden) en tot 4 uur met noice cancelling aan.

De AirPods 4 is beschikbaar voor  €149,- zonder noice cancelling en voor €199,- mét noice cancelling.

Advies van Niels

Niels Leendertse, aanbiedingen specialist van BlackFridayNederland.nl: “Na de officiële release datum van de nieuwste Apple producten kan je vaak profiteren van hogere kortingen op het voorgaande model. Zijn de nieuwste features voor jou minder belangrijk? Kijk tijdens Black Friday dan zeker eens naar het voorgaande model iPhone of AirPods.”

Veelgestelde vragen over de nieuwe Apple producten 2024

Vanaf wanneer kun je de nieuwe Apple producten ontvangen?

De officiële releasedatum van de nieuwe Apple producten is 20 september 2024. Echter kun je ze nu al pre-orderen bij verschillende webshops. Wanneer je ze pre-ordered wordt je bestelling meteen opgestuurd op de dag dat de producten beschikbaar zijn. Mocht je de optie hebben om ze dan in de winkel op te halen (ipv te laten verzenden), dan kun je ze in principe al op 20 september in handen hebben.

Vanaf wanneer zijn de nieuwe kleuren voor de AirPods Max en de Apple Watch Ultra 2 beschikbaar?

Ook de nieuwe kleuren voor de AirPods Max en de Apple Watch Ultra 2 zijn beschikbaar vanaf 20 september 2024. Voor de AirPods Max betreft dit de kleuren Midnight, Sterrenlicht, blauw, paars en oranje. Betreft de Apple Watch Ultra 2 zijn dit de kleur zwart titanium.

Misschien vind je dit ook interessant